Lahjakortteja, lahjakortteja…

Nyt on se aika vuodesta, kun minulla ja (monella muullakin yrittäjällä) alkaa lahjakortteja menemään. Se on oikeasti tosi kiva juttu, että lahjaksi ostetaan työtä pienelle paikkakunnalle. Muutenkin sitä rahaa lapataan paljon muualle (verkkokaupat, isot paikkakunnat ja Tuuri yms). Täällä pienellä paikkakunnalla ne liikkeet vähenee ihan silmissä. Itse oon siinä mielessä onnellisessa asemassa, että mun tarjoamiani tuotteet on palveluita. Ja sellaisia palveluita, joita ei kannata kovin kaukaa ostaa. Lisäksi ne on vielä sellaisia, että moni käyttää niitä useita kertoja vuodessa.

Hieronta/parturi/jokin muu palvelu on ainakin itselleni sellanen lahja, joista tykkään. Voi käyttää kun tarve on eikä ne jää hyllyille pölyttymään. Viimeinen voimassaolopäivä ainakin laittaa sen viimeistään käyttämään.

Lahjakortin tekoaViime päivinä lahjakortteja on tullut väkerreltyä kuoriin joululahjoja varten

Lahjakortteja menee vuosittain n. 100 kpl joista valtaosa joulun alla. Ne saattaa jopa tuplata myynnin näihin aikoihin. Korttien myynti tuntuu sillä hetkellä hyvältä – onhan ne kuitenkin jo etukäteen maksettu. Eikä tarvitse miettiä niin paljon seuraavan vuoden mainontaa. Ne tuo monesti uuden asiakkaan ovelle tai saa vanhan palaamaan. Win-win tilanne. Ja niillä tuloilla voi kustantaa omia joululahjoja 😉

Lahjakortti sinetilläValmis lahjakortti sinetöitynä saajalleen

On niissä toki sekin puoli, että työt on maksettu ja ne kuuluu vielä tehdäkin. Raha ei tavallaan ole vielä “omaa” ennen kuin lahjakortti on käytetty. Niiden käyttö ajoittuu suurimmalta osalla lähelle voimassaolopäivää. Tällä hetkellä tehdään siis viime vuoden lahjakortteja oikeen urakalla. Jos sellainen lompakossa vielä on niin kannattaa käyttää omansa pois ennen joulua 🙂

Käytetyt lahjakortitKahden päivän aikana jopa kuusi asiakasta maksoi lahjakortilla

Lahjakortti on kiva lahja annettavaksi ja se sopii melkeinpä kaikille. Eräskin eläkeiän ylittänyt asiakkaani sai viime vuonna lahjakortin hierontaan ja tämän jälkeen on käynyt hieronnassa yli 20 kertaa. Eikä henkilö ollut ikinä käynytkään hierontapöydällä.

Joulunodotuksin, Tuomas 🙂

Scroll to top