Maksupääte hierojalle. Zettle vai SumUp?

Olen toiminut hierojana kahdeksan vuotta ja käyttänyt mm. Nets:n, Bambora:n (nykyinen Worldline), Zettlen (entinen iZettle) ja SumUp:n maksupäätteitä. Ensimmäisen otin helppoudesta kolmannen osapuolen toimittajalta ja sen jälkeen olen pyrkinyt pienentämään kustannuksia.

Artikkeli käsittelee Zettlen ja SumUpin edullisimpia versioita: Zettle Reader 2 ja SumUp Air maksupäätteitä.

ZETTLE JA SUMUP VERTAILU

Jokainen maksupääte vaatii internetyhteyden toimiakseen. Käytännössä lähes kaikki omistavat nykyään älypuhelimen, jossa on nettiyhteys. Sekä Zettle että SumUp käyttävät tätä yleisyyttä hyödykseen. Täten erillistä kulua, kuten puhelinliittymää ei ole tarve ostaa maksupäätteen vuoksi. Zettlen ja SumUp:in maksupäätteet yhdistetään Bluetoothin avulla puhelimeen ja molempia ohjataan omilla puhelin- ja tablettisovelluksillaan (Zettle: Android ja iOs ja SumUp: Android ja iOs)

Zettlen ja SumUpin vahvuudet muihin kilpailijoihin ovat kuukausimaksuttomuus, määräajattomuus sekä kassan sisältyminen itse järjestelmään. Piilokuluja ei siis ole vaan maksat siivun veloitetuista maksuista.

Zettlen ja SumUpin hinnoittelumallit ovat nykyään hyvin samankaltaisia. Maksupäätteen hankinta on todella edullinen ja kiinteät kuukausimaksut ovat molemmilla 0€. Jos sinulla ei ole käyttöä, et maksa siis mitään. Erot tulevat lähinnä sovelluksen toiminnoissa ja ominaisuuksissa. SumUpilla maksun välityspalkkio on jonkin verran Zettleä pienempi, mutta Zettlellä maksukohtainen tilitys on nopeampi, maksutapoja on enemmän ja sovelluksen toiminnot ovat jonkin verran laajemmat.

Suurilla myyntimäärillä maksut voivat kuitenkin nousta muita maksupäätetoimittajia korkeammaksi, mutta säännöllistä myyntiä tähän tarvitaan 3000-4000€/kk. Voit ladata hierojan tulolaskurin täältä, jonka avulla voit laskea arvioidun myyntitulon oman hinnastosi perusteella.

SUMUP
0€
/kk

Laitehankinta: SumUp Air
39€+ALV (48,36€)
Ilmainen toimitus

Korttimaksu: Yleisimmät maksukortit
(1,49% välityspalkkio)
(0,99% + ensimmäinen kk 0% *tarjous toukokuu 2023*)

Etämaksu ei sallittu hierontapaikoissa

Tilitysnopeus: 2-3 arkipäivää

Kuitti: Sähköinen (sähköposti tai tekstiviesti)

Lisälaitteet: Lataustelakka, kuittitulostin

Kirjanpitomateriaali: Ladattavista portaalista

Lasku: SumUp lasku (2,75% välityspalkkio)

ZETTLE
0€
/kk

Laitehankinta: Zettle Reader 2
19€+ALV (23,59€)
Ilmainen toimitus

Korttimaksu: Kaikki maksukortit
(1,95% välityspalkkio)

Maksulinkki (2,5% välityspalkkio)

Tilitysnopeus: 1-2 arkipäivää

Kuitti: Sähköinen (sähköposti tai tekstiviesti)

Lisälaitteet: Lataustelakka, kuittitulostin, myyntipistepaketit

Kirjanpitomateriaali: Ladattavista portaalista

Lasku: Klarna (2,79%+0,59€ välityspalkkio)

SOVELLUKSET KASSAJÄRJESTELMINÄ

Maksupääte ei siis tarkoita automaattisesti kassaa. Maksupäätteellä veloitetaan asiakkaan korttimaksut summana, mutta kaikkien maksupäätteiden kuitissa ei välttämättä näy vielä mitä on myyty tai millainen verokanta siinä on. Sellainen kuitti ei vielä täytä lain mukaisia kirjanpitovaatimuksia.

Zettle:ssä ja SumUp:ssa kassajärjestelmä sisältyy palvelun hintaan (mobiilisovellus).

PRO's & CON's - YHTEENVETO

Molemmissa maksupäätteissä on puolensa. Tässä listattuna omia huomioitani.

HANKINTA JA KULUT

Aloitustoiminnot- ja kustannukset ovat molemmilla toimittajilla melko samanlaiset. Maksupääte hankitaan edulliseen hintaan eikä kuukausimaksua tai määräaikaisuutta ole. Zettle on toiminnallisuudeltaan SumUp:a jonkin verran laajempi, mutta transaktiokulut on Zettlellä kuitenkin suuremmat.

KÄYTTÖ JA YHTEENSOPIVUUS

Molemmilta löytyy ilmainen puhelin- tai tablettisovellus ja niiden käyttö on helppoa.

Zettlen sovelluksessa on joskus yhdistämishaasteita Android-laitteiden kanssa. Applen laitteet toimii kuuleman mukaan Zettlen kanssa erittäin hyvin.

SumUp:sta puuttuu joidenkin ulkomaisien luottokorttitoimittajien yhteensopivuus (mm. JCB, Unionpay) mutta kaikkein yleisimmät eli Visa, Mastercard, American Express, Apple Pay, Google Pay löytyy. Zettlellä yhteensopivien korttien kirjo on hieman laajempi.

Molempien edullisimmissa maksupäätteissä on sirukortin korttiaukko hieman piilossa, jota joutuu asiakkaalle vinkkaamaan. Zettlessä se on alareunassa ja SumUpissa yläreunassa.
Joskus asiakkaat hipaisevat vahingossa SumUpin virtapainiketta, joka peruu maksun. Zettlessä maksu taas saattaa keskeytyä ellei korttia työnnetä kerralla pohjaan.

MAKSUTAVAT

Molemmista löytyy siru- ja lähimaksuominaisuus. Lähimaksuja voi maksaa 50€:een saakka ilman PIN-koodia. Molempien maksupäätteillä voi kuitenkin maksaa yli 50€ ostoksiakin lähimaksulla käytettäessä PIN-koodia.

Molempia voi käyttää myös käteiskassana, jolloin pysytään kärryillä maksetuista käteismaksuista. Käteismaksujen kirjaamisesta ei peritä kuluja.

Laskuissa Zettle käyttää ulkopuolista palvelua, Klarnaa. Tässä on Klarnalle tutut lasku ja maksun pilkkomisominaisuus mahdollista. SumUp:lla taas on oma laskuominaisuutensa. Molemmilta löytyy etämaksumahdollisuus eli maksupyynnön lähettämisen esimerkiksi tekstiviestillä, mutta SumUp kieltää hierontapalveluiden myynnin etämaksulla. SumUpin käyttöehdoissa myös tuotteiden ja palveluiden ennakkomyynti on kielletty.

Zettlellä kivana erikoisuutena löytyy pienrahoituspalvelu, Zettle Advance. Tämä aktivoituu kun myyntiä kertyy muutamana kuukautena riittävästi. Tämä on näppärä ominaisuus esimerkiksi nopeisiin yrityksen hankintoihin. Takaisinmaksu tapahtuu transaktiokulujen tavoin eli siivuina tehdystä myynnistä.

LOPULLINEN VALINTA

Näiden kahden maksupäätetoimittajan välillä vertailu kannattaa tehdä transaktiokulun ja toiminnallisuuksien välillä. Jos käyttö on pelkkää maksuveloitusta, saa SumUp:lla säästöä. Jos taas kaipaa laajempia ominaisuuksia, on Zettle taas parempi vaihtoehto.

SumUp tarjous voimassa 31.5.2023 saakka!

Komissio: 0,99% (norm. 1,49%) ja ensimmäinen kuukausi 0%

(Täytä lomake alla)

Rajoitettu tarjous

Tähdellä * merkityt ovat pakollisia tietoja

Scroll to top