Hieronnan keski-hinta 2022

706 hierojan vastaama kysely

Huhtikuussa 2022 järjestettiin kysely, jossa selvitettiin hierontojen keskihintaa alueittain. Kyselyä jaettiin hierojien sosiaalisen median keskustelualustoilla.

Alueina kyselyssä määritettiin Suomen 19 maakuntaa, josta kaikkiin saatiin vastaajia Ahvenanmaata lukuunottamatta. Vastaajien suhde maakuntien välillä oli hyvin samankaltainen kuin yleinen väestörakennekin.

706 vastaajaa

97% vastaajista oli koulutettuja hierojia, 2% opiskeli hierojiksi ja 1% teki hierontoja ilman ammattinimikettä.

Hintataso

Yleisin hintataso koko Suomen alueella on 48-50€ / h. Keskiarvo on n. 51€ / h*

Hintahaarukka

Hinnat vaihtelivat 30€ ja 80€ välillä ja alueelliset erot olivat merkittäviä.

Matalin ja korkein hinta

Matalimmat hinnat ovat Pohjois-Karjalassa ja korkeimmat Uudellamaalla.

Kyselyyn vastasi 706 hierojaa. Suurin osa (97%) oli koulutetun hierojan nimikkeellä toimivia terveydenhuollon ammattilaisia. Vastsaajissa oli mukana myös muutamia opiskelijoita. Kysely antoi selkeän kuvan hintatasosta, mutta täysin tarkkaa hintakeskiarvoa ei voida antaa*.

Pohjois-Karjala edullisin, Uusimaa kallein

Tuntihinnat liikkuvat pääosin 50€:n ympärillä. Selkeimmät erot näkyvät kuitenkin hintojen perä- ja kärkipäissä, joissa Pohjois-Karjalassa (n=9) hintataso on useita euroja muuhun Suomen alueeseen nähden matalampi, kun taas Uudellamaalla (n=200) useita euroja korkeampi. Alueen keskiarvohinta on kuitenkin vain suuntaa antava, koska tarkkaa hintaa ei kyselyssä selvitetty*.

Yli neljäsosa Suomen koulutetuista hierojista hinnoittelee tunnin hieronnan 48-50€:n välille.

Opiskelijoiden hintahaarukka oli laaja koko Suomessa 21€:n ja 58€:n välillä. Opiskelijoiden tunnin hieronnan keskiarvon on n. 38€*.

* Kyselyssä vastaaja valitsi 3€:n hintahaarukan, johon oma tuntihinta osui. Jos hinta oli 49€, valitsi hieroja hintahaarukaksi 48-50€.

Haluaisitko tietoa hyvinvointiin ja
hierontaan liittyvissä asioissa?
Liity uutiskirjeen saajaksi!
Scroll to top